office@kucauspomena.com

Zivka Curcin 19 septembra, 1946 - 1 marta, 2021

Živka Ćurčin

Moja majka rođena je u jednom malenom selu na obroncima čuvene herojske planine Cer. Završila je poznatu šabačku gimnaziju i davne 1965. došla u Novi Sad da studira na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu. Nije završila fakultet. Kako mi je pričala, za nju je profesor matematike pokojni Čobanski bio nepremostiva prepreka. Kasnije je bila beskrajno ponosna kada sam ja uspešno diplomirala upravo na ovom fakultetu. Udala se za mog tatu i rodila moju sestru i mene.
Vaspitala nas je najbolje što je umela.
Ona je bila oličenje životne energije, puna vedrine i neko ko je gotovo sa svakom životnom situacijom umeo da se nosi, a mladas je ostala udovica. Večito se šalila, ali kad je ozbiljna onda znamo da nema vradalame za naš nestašne cure. Naročito sam joj zadavala muke pošto mnogo više podsećan na nju svojim temperamentom i energijom, a sa tim se valja nositi.
Bila je aktivna, pokretna i vitalna celog svog života. Imala je odgovore na sva naša pitanja. Vidra koju nije bilo lako zbuniti. Hvala joj što je baš ona bila naša majka. Ustvari, mamica, kako sam je ja zvala. Naša Žikica.
Večno će živeti u našim srcima i našem sećanju, večno obasjana svojim širokim osmehom.
Njena mlađa kći,
Miroslava Ilić

Ostavite posvetu

Napomena: Objavljujemo samo pozitivne posvete

*


РСД 200,00

РСД 900,00

РСД 7000,00